martes, 7 de julio de 2015

QUAN ELS DINOSAURES DOMINAVEN LA TERRA

SEGUIMENT FCB camí d'entrega de les signatures
Quan m’ajunto amb amics de la meva generació, sóc nascut l’any 1985, surt a vegades el tema de que ens fem grans. En Josep Gallofré, ex company d'Universitat i actual Cap d'Esports de ReusDigital.cat (@Jgallofre) em va dir el següent, “quan els futbolistes als que idolatres són més joves que tu, és senyal inequívoc de que ens estem fent grans”.

Fer-se gran comporta que, entre d’altres coses, la gent jove que ve darrera teu superarà les teves habilitats i/o tindrà coneixements més actualitzats i adaptats als nous temps. Molts defensaran les coses de tota la vida, però mai podrem deixar de banda les noves tendències. Com deia Darwin, “l’ésser més fort i el que s’adapta millor al mitjà que l'envolta, serà el que tindrà assegurada la seva supervivència.”

Fa poc més de dues setmanes, un grup de 6 persones, encapçalades per Joan Batiste Cuberta, es va presentar a les oficines del FC Barcelona per recollir les butlletes per tal d'aconseguir signatures de suport per esdevenir candidat a les eleccions a la presidència del club. Programades, com tothom sap, per al proper 18 de juliol de 2015. En tot moment van eludir protagonismes, i van recalcar que el nom de la seva precandidatura era SEGUIMENT FCB.

No vull explicar de nou qui són, i a qui representen, ja ho vaig fer la setmana passada al meu anterior article (Feu click aquí per llegir). Ara ja toca parlar de debò. El que semblava, vist per alguns mitjans de comunicació, i altres precandidats, com una broma i un grup d’amics que simplement buscaven el seu minut de glòria, s’ha convertit en una veu que té molt a dir, i que mereix, i ha de ser, escoltada. Si algun candidat ha après alguna cosa, o té visió de futur, SEGUIMENT FCB ha de ser considerada com la solució, permeteu-me que ho digui d’aquesta manera, de la seva garantia d’èxit.

Els membres del grup del Facebook de “Seguiment de sol·licituds d’entrades per al desplaçaments del Barça” i els representats de SEGUIMENT FCB, han hagut d’escoltar i llegir que el seu fracàs, o almenys paper irrellevant, era qüestió de dies. Estaven equivocats. Els grans professionals dels mitjans de comunicació van cometre el mateix error de sempre, van dir la seva obviant la realitat que els envolta fent cas als coneixements de tota la vida. El que ha anat passant durant els últims 20-30 anys, “quan els dinosaures dominaven la terra.”

Membres de SEGUIMENT FCB al plató de L'Efectivament
Comentaris com, “com a broma està molt bé”, “no passaran el tall", "si hi ha gent amb més mitjans que no aconseguiran les signatures, doncs ja m’explicaràs”, “Seguiment FCB son els rebels de les eleccions”, “van donar la nota al no llogar una carpa de recollida de signatures”, i molts altres comentaris sense sentit, van deixar constància de que no havien entès el que és SEGUIMENT FCB. Personalment, crec que encara hi ha molta gent que encara no ha fet.

Passaven els dies i les signatures arribaven a la seu de SEGUIMENT FCB. Cap altra candidatura ha tingut punts de recollida a Califòrnia, Londres, Berlín, Munich i tot el territori espanyol. Molts mitjans no entendran com és possible que un equip sense pressupost ni infraestructura han pogut fer possible aquest desplegament. Fins i tot, altres candidats no es faran creus i començaran a fer comptes i a discutir amb els seus gabinets de comunicació sobre aquests aspecte. S'han gastat molts diners, a mitjana de 15-20 euros per signatura, i alguns no han passat el tall.

Altres candidats van tenir carpa, fins i tot més d’un dia, exèrcits de noies ben maques cercant firmes per tot arreu, servei de recollida a domicili, i un ampli ventall de fórmules de captació dignes de les millors, i les més cares, campanyes de comunicació. Estratègies que valen milions. Tant per promocionar, obviar, i fins i tot atacar. Com deia George Orwell, "periodisme és publicar el que no volen que publiquis. La resta són relacions públiques".

Les caixes de les signatures a la seu de SEGUIMENT FCB
I aquest és un aspecte a destacar. A falta de pressupost i mitjans, SEGUIMENT FCB ha dut a terme un gran exercici de sacrifici i imaginació. Facebook, Twitter, Correus, Serveis de missatgeria exprés, vehicles particulars, i fins i tot Bla Bla Car!, han servit, contra tot pronòstic dels grans gurús de la matèria, perquè SEGUIMENT FCB fes entrega el passat dissabte de 2.770 butlletes. 220 més de les necessàries. El que significa, tenint en compte el pressupost, 0,38 euros per signatura. Tota una fita tenint en compte que els mateixos membres del grup, de manera totalment voluntària, han gestionat la campanya.

Cert és que encara han de passar el procés de validació. Però el que ja és un fet, és que hi ha un grup de persones que volen fer pressió en aquestes eleccions per tal d’assolir dos objectius bàsics. Una agència de viatges pròpia i la creació d’una grada d’animació al Camp Nou. Sens cap mena de dubte, han aconseguit ser escoltats. Que ja és molt tenint en compte que SEGUIMENT FCB no comptava per aquestes eleccions. Però hi seran.

Els mitjans segueixen prenent-se a broma, o no donant la importància que es mereix, a SEGUIMENT FCB. Però si mirem el número de signatures que han recollit els altres candidats, veurem que les seves demandes poden tenir més importància del que pensem. Amb 5 candidats, i amb Bartomeu com a màxim favorit, SEGUIMENT FCB s’ha convertit en un gran valor afegit per a la resta de candidatures per tal d’aconseguir vots i assolir el seu objectiu: GUANYAR les eleccions.

I és aquí on entra en joc SEGUIMENT FCB. Joan Laporta, Agustí Benedito, Jordi Freixa, i fins i tot Bartomeu, són conscients que la massa social que segueix aquesta plataforma és prou important com per ignorar-la. El que significa que per aconseguir aquests vots han de començar a contemplar seriosament l’agència de viatges pròpia i la grada d’animació. Objectius principals, i únics, de SEGUIMENT FCB.

4 dels 5 candidats, falta Bartomeu, a la Universitat de Vic
Ara bé, no hi haurà pactes, ni tampoc hi haurà aliances. L’únic que hi haurà és la voluntat dels membres de SEGUIMENT FCB de seure a la taula amb cadascun dels candidats i aconseguir el compromís ferm de que realitzaran aquestes dues demandes. A partir d’aquí, s’exposarà el resultat de les converses a la resta dels membres del grup i cadascun d’ells decidirà, de manera independent i individual, a qui atorga el seu vot. Ni més ni menys, així de senzill.

Ningú pot preveure el futur. Ningú pot assegurar res. Però el que és evident, és que SEGUIMENT FCB ja ha guanyat el més important en un món que es troba sota el domini dels poderosos i dels mitjans de comunicació de masses: EL RESPECTE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario